Φόροι, ανεργία και εκλογικός νόμος στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Λέτα

Σε τέσσερις στόχους για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Λέτα κατέληξε η συνάντηση που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός με τους υπουργούς του σε πρώην μοναστήρι της κεντρικής Ιταλίας...

Στο «πολιτικό κονκλάβιο» όπως χαρακτηρίστηκε από τα ιταλικά ΜΜΕ αποφασίστηκε: η κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την απασχόληση των νέων, η αναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας με 1,5 δισ. ευρώ και η τροποποίηση του εκλογικού νόμου.
Για όσα από τα μέτρα αυτά απαιτούν τροποποιήσεις
στο Σύνταγμα ο Ενρίκο Λέτα επισήμανε ότι «θα κληθούν να εργαστούν τόσο μια εξωτερική επιτροπή ειδημόνων, όσο και τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών συνταγματικών υποθέσεων».
Ειδικά για τον φόρο πρώτης κατοικίας πρέπει να αποσαφηνισθεί αν στην κατάργηση του θα συμπεριληφθεί και το «πάγωμα» του φόρου για τα αγροτεμάχια και τις αποθήκες που χρησιμοποιούνται από βιοτεχνίες και βιομηχανίες.
Σύμφωνα με την ιδιωτική τηλεόραση La 7, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει με την βοήθεια ευρωπαϊκών κονδυλίων, να μειώσει την φορολογική πίεση επί των επιχειρήσεων που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις νέων.
Οι πρώτες αποφάσεις πρόκειται να δημοσιοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα