Φαρσέρ εισέβαλε στο Βατικανό ως καρδινάλιος



Την δόξα στην πιο κρίσιμη και σημαντική διοργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας στην συνεδρίαση του Κονκλάβιου «έκλεψε» Γερμανός φαρσέρ, ο οποίος ντύθηκε καρδινάλιος και παρέκαμψε τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, φωτογραφήθηκε με τον καρδινάλιο που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά του Βατικανού ενώ παραλίγο να καταφέρει να μπει και στην αίθουσα του Παύλου του 6ου, όπου θα διεξαγόταν η συνεδρίαση... Τα «15 λεπτά δημοσιότητας» που του ανήκουν αξιοποίησε ένας Γερμανός με το όνομα Ραλφ Ναπιέρσκι, ο οποίος ντυμένος καρδινάλιος και συνοδευόμενος από τον «γραμματέα» του, πέρασε από
τους πρώτους ελέγχους και παραλίγο να μπει μέσα στο συνέδριο του Κονκλαβίου, σύμφωνα με την Huffington Post. Ο Ναπιέρσκι έφτασε στο Βατικανό φορώντας κοντύτερα ράσα από τα προβλεπόμενα, μια αλυσίδα με σταυρό και ένα μοβ κασκόλ στην μέση αντί για την καθιερωμένη κόκκινη εσάρπα. Παρόλα αυτά, κατάφερε να ξεγελάσει αρχικά τους Ελβετούς φρουρούς ενώ φωτογραφήθηκε με τον Ιταλό καρδινάλιο, Σέρτζιο Σεμπαστιάνι, υπεύθυνο των Οικονομικών του Βατικανού. Στους δημοσιογράφους, συστήθηκε ως «Καρδινάλιος Βασίλειος της Ορθόδοξης Ιταλικής Εκκλησίας», η οποία δεν υπάρχει φυσικά και μίλησε για την επιτακτική ανάγκη να διαλευκανθούν όλα τα σκάνδαλα παιδοφιλίας στην Καθολική Εκκλησία.

Στην πόρτα για την αίθουσα του Παύλου του 6ου, στην οποία θα γινόταν η συνεδρίαση, οι Ελβετοί αντιλήφθηκαν την φάρσα και κατάλαβαν ότι δεν ήταν αληθινός καρδινάλιος από το μωβ κασκόλ που είχε δέσει στη μέση του και από τα μικρότερα του συνηθισμένου ράσα του και τον απομάκρυναν αμέσως. Ο Ναπιέρσκι διατηρεί ένα site στο οποίο υποστηρίζει ότι είναι Καθολικός ιερέας του «Corpus Dei» - μια παρωδία του γνωστού «Opus Dei» - και ότι η δουλειά του είναι να αποκαλύψει τις «αρχαίες πνευματικές λειτουργίες».
zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα