Εξόφληση των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ

Σε σταδιακή εξόφληση των φαρμακοποιών προχωρεί μέσα στον Ιούνιο η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα είναι η απάντηση των φαρμακοποιών...

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η εξόφληση των
περίπου 400 εκατ. ευρώ που οφείλει ο Οργανισμός στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας από τον περασμένο Φεβρουάριο θα γίνει σε δύο δόσεις.

Η πρώτη δόση, περίπου το 50% των οφειλομένων θα καταβληθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και έως τα μέσα Ιουνίου τα υπόλοιπα.
Επιφυλακτικοί οι φαρμακοποιοί
Η συνάντηση του ΠΦΣ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, μία ημέρα μετά την έκδοση ανακοίνωσης από τον ΠΦΣ, με την οποία ζητούσαν την άμεση εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο αλλά και καθορισμό σταθερής ημερομηνίας πληρωμής κάθε μήνα, όπως ορίζει ο νόμος.

«Ο ΕΟΠΥΥ παραμένει ασυνεπής προς τις πληρωμές του για τον κλάδο των φαρμακοποιών. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται «ασφυκτική» για χιλιάδες πλέον φαρμακοποιούς, οι οποίοι αδυνατούν το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για απειλή λουκέτου σε 680 φαρμακεία για τα οποία, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, έχουν εκδοθεί κατασχετήρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα