Ευρωπαίοι παρατηρητές στη δίκη της Tιμοσένκο

Ο Pat Cox, πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ο Aleksander Kwasniewski, πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας, ανέλαβαν την Τετάρτη (6 Ιουνίου) να παρακολουθήσουν τις δικαστικές διαδικασίες της Tymoshenko εκ μέρους του Κοινοβουλίου. Τους καλωσόρισε ο ουκρανός πρωθυπουργός Mykola Azarov.....

Τον Ιανουάριο, η ομάδα υπεράσπισης της Tymoshenko τον Οκτώβριο του 2011 τάχθηκε κατά της απόφασης του δικαστηρίου για καταδίκη σε 7 χρόνια φυλάκισης, με αιτιολογία την κατάχρηση εξουσίας το 2009 και ενώσω έκλεινε συμβόλαια φυσικού αερίου με τη Ρωσία.
Από τότε βρίσκεται στη φυλακή.
Σε δήλωσή του, ο Azarov επαίνεσε το ρόλο του Martin Schulz, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είπε χαρακτηριστικά για τους δύο άνδρες ότι έχουν αποκτήσει «μεγάλη φήμη και εμπιστοσύνη μεταξύ των κορυφαίων πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης».
«Είμαστε ανοιχτοί σε μια διαδικασία αμερόληπτης παρακολούθησης και είμαστε βέβαιοι ότι οι δραστηριότητες ενός τόσο έγκυρου συμμάχου ενώ παράλληλα η προετοιμασία διαδικασίας αναίρεσης και δικαστικής ακρόασης θα επιτρέψει σε όλα τα μέρη να πεισθούν για την τήρηση των νομικών διαδικασιών στην περίπτωση της Tymoshenko με νομικά δημοκρατικά πρότυπα, το κράτος δικαίου», δήλωσε.

Πηγή: EurActiv.gr - skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαίοι, Tιμοσένκο,evropaioi, Timosenko