Ευάγγελος Βενιζέλος: Στο ΠΑΣΟΚ δεν την κάνουμε γυριστή για τις δεσμεύσεις των μέτρων


Παύση των βλαπτικών συζητήσεων για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ ζήτησε από τους ευρωπαίους εταίρους ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ επεσήμανε την ανάγκη κοινωνικής στήριξης των επιλογών της κυβέρνησης.....

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν κρατάνε αποστάσεις
από την κυβέρνηση, δεν την κάνουμε γυριστή για τις δεσμεύσεις των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, «κανείς δεν πρέπει να θεωρεί την ψήφο εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ δεδομένη. Το ζήτημα είναι να συγκεκριμενοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέτρα. Οι όποιες περικοπές δεν πρέπει να είναι οριζόντιες. Δεν πρέπει να διαλύσουμε την μεσαία τάξη» διεμήνυσε.Τόνισε ότι η παράταση του χρόνου προσαρμογής τέθηκε στο τραπέζι από την τρόικα πριν το κάνει η κυβέρνηση, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «επενδύει στην καταστροφή της χώρας».
Κριτική άσκησε και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι οι διεθνείς επαφές θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα με τηλεδιάσκεψη. «Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κανονικά όπως αποφάσισε ο λαος με συνεργασία και συνευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης».«Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και οι Γερμανοί φίλοι μας ούτε μας έχουν χαρίσει τίποτα ούτε χάνουν τίποτα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χάσουν λεφτά, μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», σημείωσε.Ανέφερε ακόμη ότι «όποιοι νομίζουν ότι είναι σωστό να ασκούν παιδαγωγικού χαρακτήρα πίεση στην Ελλάδα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι με τα τεχνάσματα αυτά ευνουχίζουν την ευρωζώνη».
Καυγάς Χρυσοχοϊδη- Σκανδαλίδη στην ΚΟΖήτημα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο καυτό θέμα της έγκρισης του νέου πακέτου μέτρων έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του οργάνου που ολκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι με την επισήμανση ότι μέχρι το παρά πέντε της ψηφοφορίας η μορφή των μέτρων θα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση απευθύνθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη λέγοντας ότι η άποψη των μελών της ΚΟ δεν συγκλίνει με τη γραμμή Σκανδαλίδη σχετικά με τις αποκρατικοποίησεις και τα ειδικά μισθολόγια. Όπως επίσης, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «ότι δεν έχουμε σχέση με διεργασίες που πιθανώς να οδηγήσουν στην πτώσης της Κυβέρνησης». Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης ρώτησε τον κ. Σκανδαλίδη «αν διαφωνείς με τα μέτρα τότε γιατί τα ψήφισες τον Φθινόπωρο»;Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διάχυτη ήταν η αμηχανία μεταξύ των βουλευτών καθώς το κλίμα είχε βαρύνει υπό τη σκιά των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων του Κώστα Σκανδαλίδη περί καταψήφισης των νέων μέτρων, αλλά και της πρόσφατης παρέμβασής του υπέρ της σύνδεσης της ψηφοφορίας με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα