Επίθεση της ΓΣΕΕ κατά της κυβέρνησης σχετικά με την κοινωνική πολιτική κατηγορώντας την για «επικοινωνιακά τερτίπια»



Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με την κοινωνική πολιτική εξαπολύει η ΓΣΕΕ, κατηγορώντας την για «επικοινωνιακά τερτίπια»....

«Την ώρα που το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων αγγίζει το 71% η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί να μας πείσει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική» αναφέρεται σχετικά.

«Επαίρεται για τη χορήγηση επιδόματος 200 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, θέτοντας για τη λήψη του όρους και προϋποθέσεις που καθιστούν μη δικαιούχους το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που
αναζητούν εργασία για πάνω από 12 μήνες» συμπληρώνεται.

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι για να λάβει ο άνεργος το σχετικό επίδομα πρέπει να μην έχουν περάσει δυο μήνες μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας, «όταν σε παλαιότερες αποφάσεις η άσκηση του δικαιώματος ίσχυε για διάστημα έως και εννέα μήνες μετά τη λήξη του επιδόματος ανεργίας».

Συνεχίζοντας, απευθύνει ερώτημα προς την κυβέρνηση σχετικά με το πόσοι από τους μακροχρόνια ανέργους θα λάβουν τελικά το επίδομα.

«Ποιος δίνει το δικαίωμα σε όσους λαμβάνουν αυτές τις ανάλγητες αποφάσεις να εμπαίζουν την κοινωνία που ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά;» συμπληρώνεται.
Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με ανακοινώσεις «άνευ ουσίας» και επιδόματα που «ανακουφίζουν ελάχιστα, ελάχιστους».
Keywords
Τυχαία Θέματα