Επίθεση Ασάνζ σε Ομπάμα με… «δορυφορική σύνδεση»

Η κόντρα Βρετανίας – Ισημερινού για την υπόθεση «Wikileaks» αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη ....
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, έχει ξεκαθαρίσει πως αρνείται κάθε συμβιβασμό στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά
με την υπόθεση του ιδρυτή του «ενοχλητικού» ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, στον οποίο ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο από τις 16 Αυγούστου.
Ο Ασάνζ, ο οποίος επιτέθηκε σήμερα - Πέμπτη στον Μπαράκ Ομπάμα σε «δορυφορική σύνδεση» με τη Νέα Υόρκη, κατηγορώντας τον για υποκρισία και διωγμό του με πολιτικά κίνητρα, έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.
Ο 41χρονος Αυστραλός έχει εκφράσει φόβους ότι οι σουηδικές αρχές θα τον εκδώσουν στη ΗΠΑ προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες για την δημοσιοποίηση 250 χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων.
Keywords
Τυχαία Θέματα