Επιστροφή στις γραφομηχανές ελέω κατασκοπείας…

Την επιστροφή στη χρήση γραφομηχανών για τις ανάγκες σύνταξης ευαίσθητων εγγράφων εξετάζουν σοβαρά πολιτικοί στη Γερμανία, με αφορμή το σκάνδαλο κατασκοπείας που είδε το φως της δημοσιότητας...

Ο επικεφαλής της επιτροπής της Bundestag που ερευνά τη δραστηριότητα της αμερικανικής NSA στη Γερμανία δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του σκέφτονται σοβαρά να σταματήσουν τη χρήση των email,
σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian. Σε ερώτηση «σκέφτεστε τις γραφομηχανές;», ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Patrick Sensburg απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, ναι, το έχουμε σκεφτεί». Μάλιστα, στην έκπληκτη αντίδραση του δημοσιογράφου που έπαιρνε τη συνέντευξη, ο Sensburg επέμεινε: «Ναι, χωρίς πλάκα!».
«Σε αντίθεση με άλλες ερευνητικές επιτροπές, εμείς διερευνούμε μια κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δραστηριότητες παρακολούθησης συνεχίζονται, συμβαίνουν», ανέφερε ακόμη.
Πέρυσι, η ρωσική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή παρόμοια μέτρα, μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA. Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας κατέφυγαν στη χρήση γραφομηχανών για τη δακτυλογράφηση απόρρητων εγγράφων.
Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις έχουν αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης της κυβέρνησης για τις επικοινωνίες. «Πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι προσπαθούν να μείνουν μακριά από την τεχνολογία όποτε μπορούν», έγραψε η Die Welt.
Keywords
Τυχαία Θέματα