Επίσημη επίσκεψη Πούτιν στην Ιταλία

Με έντεκα υπουργούς και πλειάδα επιχειρηματιών στο πλευρό του ξεκίνησε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, την επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία...

Ενδεικτικό του μεγάλου μεγέθους της αποστολής είναι το γεγονός ότι για τη μεταφορά της χρειάστηκαν πέντε αεροσκάφη, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Corriere della Sera, ενώ για τις μετακινήσεις της επί ιταλικού εδάφους θα χρησιμοποιηθούν πενήντα αυτοκίνητα.
Σήμερα, Δευτέρα,
ο Πούτιν θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο, τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ενώ θα συναντήσει και τους πρώην πρωθυπουργούς, Ρομάνο Πρόντι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, στην Τεργέστη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες και θα εκτιμηθούν τόσο η εφαρμογή, όσο και τα αποτελέσματα είκοσι εμπορικών συμφωνιών.
Η Ιταλία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη. Οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν διαρκή αύξηση με το βάρος να πέφτει ιδίως στον ενεργειακό τομέα.
Παράλληλα θα διοργανωθεί οικονομικό και εμπορικό φόρουμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων Ιταλίας και Ρωσίας.
Στο φόρουμ αυτό αναμένεται να πάρουν μέρος μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη ιταλικών τραπεζών, των Ιταλικών Ταχυδρομείων, της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni και της εταιρίας ηλεκτροδότησης Enel. Κάποιες από τις επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο φόρουμ αυτό τελούν υπό μερική ή πλήρη αποκρατικοποίηση.
Σχολιαστές επισήμαιναν η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Πάπα, μπορεί να επηρεάσει θετικά τις όλες προσπάθειες επαναπροσέγγισης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Keywords
Τυχαία Θέματα