Επέκταση καταλήψεων κόντρα στη διαθεσιμότητα

Σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Σειρά δήμων αποφάσισαν να μην δοθούν στοιχεία εργαζομένων προς διαθεσιμότητα...
Την Πέμπτη αποφάσεις ελήφθησαν στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Κορυδαλλού και Νέας Ιωνίας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκαν αντίστοιχα ψηφίσματα από τους δήμους Αχαρνών, Νέας Σμύρνης, Μαρκοπούλου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη εξέφρασαν τη βούλησή τους να μη
γίνει καμία απόλυση και να μη συναινέσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Επίσης, ο δήμαρχος Διονύσου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει καταλόγους με ονόματα εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Πειραιά εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρνήθηκαν να επιδοκιμάσουν ψηφίσματα που ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να ανακοινώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να αποστείλει έως την ερχόμενη Δευτέρα διαπιστωτικές πράξεις με στοιχεία εργαζομένων.

Το ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, σε ομόφωνο ψήφισμά του δηλώνει ότι δεν πρόκειται να στείλει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα