Επανεξετάζεται η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά του Β. Μιχαλολιάκου

Νέο κεφάλαιο στην έρευνα για τη βομβιστική επίθεση που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2001 σε βάρος του νυν δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια και η δικογραφία που εξακολουθεί να «διχάζει» όσον αφορά την αρχειοθέτησή της, επέστρεψε στον εφέτη ανακριτή Δ. Μόκκα, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση ο κ. Μιχαλολιάκος με τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και νυν
δήμαρχο Δομοκού Στέλιο Σύρο....

Είχε προηγηθεί η διαφωνία ως προς το ενδεχόμενο αρχειοθέτησης της υπόθεσης της τότε εισαγγελέως Εφετών Ξένης Δημητρίου η οποία με παραγγελία της ζητούσε να διενεργηθούν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις. Η πρώτη από αυτές ήταν να κληθούν σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Σύρος με τον πρώτο να κατηγορεί και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και γνωστό δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του. Ο ισχυρισμός αυτός πάντως του κ. Μιχαλολιάκου δεν φάνηκε να υιοθετείται από τον κ. Σύρο ο οποίος τόνισε πως από κανένα στοιχείο της υπηρεσίας του δεν προέκυψε ποτέ εμπλοκή του κ. Μαντούβαλου.

Ο εφέτης ανακριτής Δ. Μόκκας θα μελετήσει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει προκειμένου να αποφασίσει ποια θα πρέπει να είναι τελικά η πορεία της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πάντως, ότι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που να οδηγούν σε συγκεκριμένους δράστες, οι εφέτες ανακριτές είχαν ζητήσει να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία, συναντώντας όμως την διαφωνία της κ. Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, οι εφέτες ανακριτές έκριναν ότι:
α. Δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά για την απόδοση των κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα και την κλήση τους σε απολογία.
β. Δεν προσήλθε να καταθέσει ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, που είναι ο βασικός καταγγέλλων στην υπόθεση και έχει εμπλέξει στη βομβιστική επίθεση τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Μαντούβαλο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Ι. Μπολέτσης φυγοδικεί μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών για την εμπλοκή του σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος για την οποία αθωώθηκε με την ίδια δικαστική απόφαση ο συγκατηγορούμενός του Π. Μαντούβαλος. Οι καταγγελίες ωστόσο που είχε κάνει ο καταζητούμενος ακόμη και σήμερα επιχειρηματίας ότι ηθικός αυτουργός της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου ήταν ο Π. Μαντούβαλος έγιναν η αφορμή να ξεκινήσει νέος γύρος έρευνας για την υπόθεση. Τους ισχυρισμούς του τους είχε διατυπώσει με συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, καθώς και με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα