Επανεκλογή του προέδρου της Σιέρα Λεόνε Ερνέστο Κορομά

Επανεξελέγη την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Ερνέστο Κορομά, συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που έγιναν την 17η Νοεμβρίου, ποσοστό ψήφων 58,7%, ενώ ο συνυποψήφιός του Τζούλιους Μάαντα Μπίο εξασφάλισε το 37,4% των ψήφων. Η συμμετοχή ανήλθε στο 87,3%, και ήταν υψηλή λόγω της ταυτόχρονης διενέργειας βουλευτικών και τοπικών εκλογών....
"Βάσει των αρμοδιοτήτων που μου παρέχει ο νόμος ανακηρύσσω τον Ερνέστο Κορομά νομίμως εκλεγέντα πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε",
δήλωσε η πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Κριστιάνα Τορπ.

Αυτή η θητεία του Κορομά στο ύπατο αξίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα της Σιέρα Λεόνε είναι η τελευταία. Τον στηρίζει το κόμμα "Κογκρέσο όλου του λαού". Ο κ.

Μπίο ήταν ο υποψήφιος του "Κόμματος του λαού της Σιέρα Λεόνε".

Η Σιέρα Λεόνε είναι μια δυτικοαφρικανική χώρα που διήλθε μακρύ εμφύλιο πόλεμο, συγκεκριμένα από το 1991 έως και το 2002, και τώρα γίνεται προσπάθεια εκεί να εδραιωθεί η δημοκρατία.

Ο εμφύλιος πόλεμος είχε 120 χιλιάδες θύματα, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο. Οι παρατηρητές από την ΕΕ δεν σχολίασαν έως τώρα το εκλογικό αποτέλεσμα, απλά είχαν προϊδεάσει ότι η βία μπορεί να συνόδευε, στην επαρχία κυρίως, τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την αναγγελία των αποτελεσμάτων. Η αντιπολίτευσή, όμως, αναφέρεται στις δηλώσεις των εκπροσώπων της σε "νοθεία".
Keywords
Τυχαία Θέματα