ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής χειρόγραφων φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Ιουλίου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε κανονικά χθες, αλλά με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, παρατάθηκε μέχρι την επόμενη Τρίτη 10 Ιουλίου ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ...
Σημειώνεται ότι χειρόγραφες δηλώσεις μπορούν να υποβάλουν μισθωτοί, αγρότες και εισοδηματίες με εισοδήματα
μέχρι 12.000 ευρώ και όλοι οι συνταξιούχοι με εξαίρεση όσους το 2011 απέκτησαν ταυτόχρονα και εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή συμμετείχαν σε ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες.
Ηλεκτρονικές
Η προθεσμία για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων εκπνέει στις 16 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση αφού μέχρι σήμερα, 14 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατ. δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι την ηλεκτρονική οδό για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση θα ακολουθήσουν υποχρεωτικά φέτος:
Όσοι ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο που η δήλωσή του θα υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο λογιστή.
Φορολογούμενοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή και γεωργικές εκμεταλλεύσεις ή και ακίνητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα