Έντονες διαφωνίες για τον τρόπο διεξαγωγής της κρίσιμης ψηφοφορίας την Πέμπτη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο οποίος αναμένεται να αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου...

Το προεδρείο εξετάζει δύο περιπτώσεις: η πρώτη προβλέπει τρεις κάλπες, που θα αντιστοιχούν στις προτάσεις των κομμάτων για τη σύσταση Προκαταρκτικής, ενώ η δεύτερη προβλέπει κάλπη και πρόσωπο.
Σχετικά με το ζήτημα, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό
νομοσχέδιο, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε:
«Μεθοδεύεται να πάμε στη διαδικασία ψήφισης για την Προανακριτική που μπορεί να μη βγάλει κανένα αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που επικρατήσει το σενάριο "κάλπη και πρόταση", θα πρόκειται για ένα είδος πραξικοπήματος. Θα ψηφίσουμε την πρόταση του κόμματος που είναι πιο κοντά στη δική μας, αλλά υπάρχει σαφής κίνδυνος να μην υπάρξει παραπομπή. Να μην παραπεμφθεί καν ο Παπακωνσταντίνου».
Με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για την υπόθεση της λίστας, αλλά και για τη σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Κουμουνδούρου:
«Ορισμένοι νοσηροί εγκέφαλοι και ο κ. Μπαλτάκος μαθαίνω, προσπαθούν να ψηφίσουν με προτάσεις (και όχι πρόσωπα). Γιατί; Για να μαντρώσετε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο. Δεν σέβεστε τίποτα».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: «Καταστρατηγείτε τη Βουλή και παράγετε άνομα αποτελέσματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα