Εννέα προτάσεις για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Εννέα προτάσεις αντί για τρεις μέχρι οκτώ, όπως αρχικά προβλεπόταν, πέρασαν στο δεύτερο και τελικό στάδιο του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου όπως αποφάσισε σχετικά η «Re-think Athens», σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.....

Και τούτο, διότι μια επιπλέον πρόταση -πέραν των οκτώ- ισοψήφησε με τις προηγούμενες, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
Κάθε μία από τις εννέα προτάσεις θα λάβει
το χρηματικό έπαθλο των 25.000 ευρώ, ενώ η ουτοπική-οραματική πρόταση θα λάβει το ποσό των 10.000 ευρώ.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του πρώτου σταδίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προτάσεις που μελέτησαν και για τη δυναμική που μπορούν να προσδώσουν στο κέντρο της Αθήνας, με κριτήρια αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, αστικά και κοινωνικά.

Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η καταγραφή και επεξεργασία συμπερασμάτων που προέκυψαν από τη συνεδρίαση της επιτροπής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο η προκήρυξη του δεύτερου και τελικού σταδίου του «Re-think Athens».
Στην προκήρυξη αυτή θα υπάρχουν επιπλέον στοιχεία και υποδείξεις προς τους υποψηφίους με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Keywords
Τυχαία Θέματα