Έναν αποστάτη της κατηγόρησε η Αλ Καίντα για επίθεση σε νοσοκομείο

Η πτέρυγα της αλ Κάιντα στην Υεμένη κατηγόρησε έναν αποστάτη από τους κόλπους της επειδή έβαλε στο στόχαστρο της επίθεσής του το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς στρατιωτικού νοσοκομείου στο συγκρότημα όπου στεγάζεται το υπουργείο Άμυνας στη Σαναά στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα...

«Δεν δίνουμε μάχες με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι αυτό που καλούμε τον κόσμο να κάνει και δεν είναι αυτή η προσέγγισή μας», αναφέρει η ανακοίνωση που προσθέτει ότι η οργάνωση είχε προειδοποιήσει τους μαχητές της να μην επιτεθούν εναντίον του
νοσοκομείου.
Η δολοφονία άοπλων ιατρών, νοσηλευτών και ασθενών, την οποία κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε τη λαϊκή οργή στην Υεμένη, όπου η αλ Κάιντα προωθεί την εικόνα της οργάνωσης που μάχεται για το καλό του λαού και κατά των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από ξένες δυνάμεις.
Η Ανσάρ αλ-Σαρία (Παρτιζάνοι του Ισλαμικού Νόμου), οργάνωση-παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της 5ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στη χώρα τους τελευταίους 18 μήνες.
Η οργάνωση ανέφερε ότι η επίθεσή της εναντίον του συγκεκριμένου στόχου πραγματοποιήθηκε γιατί κρίθηκε ότι στους χώρους εκείνους στεγαζόταν θάλαμος επιχειρήσεων για τις αμερικανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενόπλων ισλαμιστών, που επίσης έχουν προκαλέσει θανάτους αμάχων.
Πολλά από τα θύματα της επίθεσης προέρχονταν από τους χώρους του νοσοκομείου, όπου το προσωπικό κατήγγειλε ότι είδε τους δράστες να εκτελούν ξένους γιατρούς και νοσηλεύτριες.
Το οπτικό υλικό, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την κρατική τηλεόραση, εμφάνιζε ένστολους να περιφέρονται στους διαδρόμους και τους θαλάμους του νοσοκομείου και να πυροβολούν γιατρούς και ασθενείς.
Keywords
Τυχαία Θέματα