Ελλείψεις και κενά στα σχολεία της Θεσσαλίας

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι και έγινε ο αγιασμός στα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλίας, με τα «πρωτάκια» να κλέβουν όπως πάντα την παράσταση. Ωστόσο, η φετινή σχολική χρονιά δεν αναμένεται και τόσο ξέγνοιαστη, καθώς τα προβλήματα δεν είναι και λίγα.....
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων της Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, το μείζον πρόβλημα της νέας χρονιάς θα είναι το θέμα της θέρμανσης των σχολικών κτιρίων, αφού με τον παρόντα προϋπολογισμό
είναι αρκετά επισφαλές αν θα βγει ο χειμώνας στα σχολεία.

Σήμερα οι δάσκαλοι της Λάρισας και του Βόλου κατέλαβαν συμβολικά τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις πόλεις τους, ενώ αύριο Τετάρτη οι Θεσσαλοί δάσκαλοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος με κύριο θέμα τον μισθό του νεοδιόριστου, που βρίσκεται λίγο πάνω από τα 600 ευρώ.

Σύμφωνα, με τον κ. Παπαποστόλου, «οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με δεκάδες κενές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών στο νομό Λάρισας, ενώ υπάρχουν και 15 ελλείψεις γυμναστών. Επίσης, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι ειδικότητες στα ολοήμερα σχολεία και στα ειδικής αγωγής».

Στη Θεσσαλία τα κενά ανέρχονται συνολικά σε 167 (61 στην Καρδίτσα, 55 στη Λάρισα και 51 στη Μαγνησία) με τα Τρίκαλα μόνο να έχουν καλυμμένες όλες τις θέσεις.
Τουλάχιστον, η καλή είδηση έχει να κάνει με το ότι τα βιβλία φέτος είναι στην ώρα τους στα σχολεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα