Έλεγχο στα χρέη των συνεταιρισμών ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Έτοιμος να ρίξει ράμπο στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας είναι ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, προκειμένου να βάλει μια τάξη στα υπέρογκα χρέη τους!...
«Πρέπει να ελεγχθούν οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις γεωργικών συνεταιρισμών, που αυτή την ώρα άμα τους πιάσεις έναν έναν, ο ένας στη Λάρισα έχει 85 εκατ. ευρώ «ανοιχτά», ο άλλος χρωστά 60 εκατ. ευρώ, ο άλλος 90 εκατ. ευρώ.... Άμα μαζέψουμε όλα τα χρέη των ενώσεων και των μεταποιητικών εργοστασίων που έχουμε, διότι όλο και κάποιο
κονσερβοποιείο ελέγχουν, αφήνουν αυτή τη στιγμή 500 εκατ. ευρώ χρέος στην παλιά ΑΤΕ» δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας την ανάγκη να ελεγχτούν λεπτομερώς τόσο οι μικρότεροι όσο και οι μεγαλύτεροι συνεταιρισμοί της Ελλάδας.

Για παράδειγμα, το οικονομικό άνοιγμα της μεγαλύτερης Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, της ΕΑΣ Λάρισας - Τυρνάβου – Αγιάς ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ!!

Από την πλευρά της πάντως η διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας φέρεται πάντως να τονίζει πως είναι ανοιχτή σε κάθε έλεγχο στα οικονομικά της.
Keywords
Τυχαία Θέματα