Ελεύθερος ο Έλληνας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε Γερμανούς!

Μπορεί να φέρεται ότι «έφαγε» 21 εκατομμύρια ευρώ από δεκάδες Γερμανούς που πίστεψαν ότι θα έκαναν επενδύσεις με σίγουρα κέρδη, αλλά ο 41χρονος ομογενής που καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών κυκλοφορεί… ελεύθερος! Ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου στον οποίο παρουσιάστηκε οικειοθελώς τον άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς όρους....
Ο καταζητούμενος φέρεται να είχε δημιουργήσει στις αρχές του 2004 ένα σύστημα επενδύσεων τύπου «πυραμίδας», με συνεργάτες έναν Γερμανό και έναν Έλληνα από την Αλεξανδρούπολη.
Η ασφαλιστική εταιρεία που είχαν ιδρύσει υποσχόταν στους πελάτες απόδοση τόκων ύψους 3-11% το μήνα στις επενδύσεις τους, με συμβόλαιο που ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Η πληρωμή των τόκων γινόταν από τα δάνεια που εισέπραττε η εταιρεία από τους νέους πελάτες.
Ο 41χρονος υποστήριξε ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας, εμπνευστής του επενδυτικού σχεδίου και υπεύθυνος για τις μηνιαίες πληρωμές προς τους πελάτες ήταν ο Γερμανός και ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο άλλος Έλληνας είχαν ενημερωθεί ότι οι επενδύσεις έκλεισαν με ολική απώλεια. Η οφειλή γιγαντώθηκε όταν ο Γερμανός επιδίωξε να καλύψει τη ζημιά επενδύοντας σε άλλα προγράμματα στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, που όμως δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα