Έκκληση Μόντι στον Μόρσι για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Γάζας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ζήτησε την Παρασκευή από τον Μοχάμεντ Μόρσι να παίξει "ενεργό ρόλο" για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας, ένα αίτημα για το οποίο ο Αιγύπτιος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης...
Ο Μόρσι είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια αυτής της "μακράς και εγκάρδιας συνομιλίας" οι δύο πολιτικοί εξέφρασαν τη "βαθιά τους ανησυχία", ελπίζοντας ότι το συντομότερο δυνατό θα επιτευχθει μια
εκεχειρία, που θα θέσει τέρμα στις συγκρούσεις και θα εξασφαλίσει συναίνεση για την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση "έκανε ευνοϊκά δεκτό το αίτημα που του απηύθυνε ο Πρόεδρος Μόντι, να διαδραματίσει ενεργό ρόλο για την επίτευξη ταχείας συμφωνίας για ανακωχή". Δήλωσε επίσης "πεπεισμένος ότι η Ιταλία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβίωση της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας χάρη στις πολύ καλές σχέσεις της και με τα δύο μέρη".

Συνολικά, από την Τετάρτη 28 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 230 έχουν τραυματιστεί σε περίπου 500 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ενώ 280 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς στο Ισραήλ, σκοτώνοντας εκεί τρεις ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα