Εκδήλωση για το ασφαλές Διαδίκτυο πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση γονέων και δασκάλων όσον αφορά το διαδικτυακό περιεχόμενο που συναντούν τα παιδιά...

Η οργάνωση Safeline για την προστασία των ανηλίκων από τις διαδικτυακές απειλές έχει λάβει μέχρι σήμερα εκατοντάδες καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες.
Με
κεντρικό σύνθημα «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί, με ασφάλεια», η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 74 χώρες.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε στην στην εκδήλωση ότι ο έλεγχος της πρόσβασης σε ακατάλληλο υλικό είναι ευθύνη του υπουργείου, το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, των δασκάλων στα σχολεία αλλά και των γονιών.
Η υπουργός βρέθηκε όμως αντιμέτωπη με οργισμένους μαθητές, οι οποίοι τη ρώτησαν αν θα υπάρχουν του χρόνου βιβλία στα σχολεία, αλλά και το γιατί η ίδια στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο. Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε ότι, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δική της ευθύνη οι ελλείψεις σε βιβλία, έχει ζητήσει συγγνώμη δημοσίως γι΄αυτό. Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Μ.Κοντογιάννης κάλεσε τους μαθητές να συζητήσουν τα προβλήματά τους στο γραφείο της υπουργού.

www.tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα