Έκανε έκτρωση ή όχι η πριγκίπισσα της Ισπανίας Λετίσια;



Άνω-κάτω είναι τα ισπανικά Ανάκτορα όχι μόνο γιατί η μικρότερη κόρη του Ισπανού Βασιλιά, Κριστίνα κρίθηκε ως ύποπτη για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της αλλά και για την επικείμενη κυκλοφορία ενός βιβλίου που θα φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής της πριγκίπισσας Λετίσια...

Προτού η κοινή αυτή θνητή και πρώην δημοσιογράφος στο επάγγελμα παντρευτεί τον πρίγκιπα Φελίπε, είχε κάνει έκτρωση το 2002, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου που τυγχάνει να είναι εξάδελφος της Ισπανίδας πριγκίπισσας.
Η έκτρωση είναι ένα θέμα ταμπού για την συντηρητική κοινωνία της Ισπανίας η οποία επιτρέπεται μόνο όταν το επιβάλλουν ιατρικοί λόγοι.

Στο βιβλίο του υπό τον τίτλο "Adios Princesa", που αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το τέλος της εβδομάδας, ο Ντέιβιντ Ροκασολάνο, άλλοτε αγαπημένος ξάδερφος της Λετίσια, υποστηρίζει πως το Παλάτι όχι μόνο ήξερε για την έκτρωση αλλά έκανε και τα στραβά μάτια. Θα μπορούσε να καταπιεί το ότι ο πρίγκιπας Φελίπε θα παντρευόταν μία κοινή θνητή και διαζευγμένη, αλλά μία γυναίκα που είχε κάνει έκτρωση; Δύσκολο. Έτσι, αποφάσισε να αποκρύψει το γεγονός ζητώντας από την ιδιωτική κλινική στην οποία η Λετίσια είχε κάνει την έκτρωση τον Οκτώβριο του 2002, να καταστρέψει τα σχετικά έγγραφα.

Το βιβλίο επίσης αναφέρει ότι η Λετίσια έχει εμμονές και μάλιστα πολλές φορές μετά το γάμο της με τον Φελίπε έλεγε ψέματα στους συγγενείς της προκειμένου να διαπιστώσει εάν το "αίμα" της διέρρεε πληροφορίες στα ΜΜΕ. Μάλιστα, όταν κυοφορούσε το πρώτο της παιδί, την Λεονόρ, τους είχε πει ότι έχει αγόρι.
Λίγα 24ωρα προτού το βιβλίο κυκλοφορήσει στην αγορά, η καθολική εφημερίδα "La Gaceta" έγραψε στο πρωτοσέλιδό της ότι θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για την υπόθεση.

Η Λετίσια προτού νυμφευτεί τον Ισπανό πρίγκιπα Φελίπε δεν ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό της Ισπανίας: το 2001 μετέδωσε ζωντανά από το «Σημείο Μηδέν» τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, το 2003 μετέφερε εικόνες από τον πόλεμο του Ιράκ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη διάρκεια ρεπορτάζ που έκανε η σημερινή πριγκίπισσα στο ναυάγιο του «Prestige».
Ο μεγαλειώδης γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 2004 στον καθεδρικό ναό Αλμουδένα στη Μαδρίτη παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφίας και, φυσικά, όλων των εστεμμένων της υφηλίου.

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της Λετίσια θα δουν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες προτού κληθεί να καταθέσει ενώπιον του δικαστή Χοσέ Κάστρο στο δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα - στις 27 Απριλίου - η μικρότερη κόρη του Βασιλιά της Ισπανίας, η Κριστίνα, για το διαβόητο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.

Η Κριστίνα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας που κλητεύεται από δικαστήριο, δύο χρόνια αφότου έγιναν οι καταγγελίες σχετικά με τον άνδρα της και Δούκα της Πάλμα Ουρνταγκαρίν, ο οποίος σύμφωνα με αυτές μαζί με τον πρώην συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, υπεξαίρεσαν πέντε εκατομμύρια ευρώ από δημόσια κονδύλια μέσω του μη κερδοσκοπικού και φιλανθρωπικού Ινστιτούτου Noos που διοικούσαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα