Εισοδηματικό κριτήριο 15.000 ευρώ για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου

Εξελίσσεται αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η σύσκεψη που αφορά στη θέσπιση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου. Το εισοδηματικό κριτήριο «κλειδώνει» στις 15.000 ευρώ ανά φορολογούμενο δίχως παιδιά, ενώ θα υπάρχει κλιμακωτή αύξηση έως τα 30.000 – 34.000 ευρώ για οικογένειες, ανάλογα με το πόσα είναι τα προστατευόμενα μέλη τους....
Κριτήριο αντικειμενικής αξίας
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ως κριτήριο για το επίδομα
δεν θα τεθούν τα 150.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας της οικίας, αλλά τα 120.000 ευρώ για όσους είναι άγαμοι και τα 200.000 ευρώ αθροιστικά για τους έγγαμους.

Κριτήριο δομημένης επιφάνειας
Απ’ ό,τι φαίνεται, το όριο δομημένης έκτασης που θα καλύπτεται θα είναι τα 120 τ.μ. Από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο της επιφάνειας δεν θα συμπεριλαμβάνεται στους υπολογισμούς. Αυτό σημαίνει ότι και οι κάτοχοι κατοικιών μεγαλύτερων των 120 τ.μ. δεν θα εξαιρούνται πλήρως, παρά μόνο για το υπολειπόμενο της επιφάνειας.

Ηλεκτρονική διαδικασία
Οι πολίτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω σχετικής ιστοσελίδας που θα δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Τόσο το εισόδημα όσο και η αντικειμενική αξία των ακινήτων θα διασταυρώνονται με τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, ενώ θα υπάρχει και εμπλοκή των πρατηρίων μέσω του συστήματος «Φαιστός».

Επίπεδο της εξίσωσης
Η εξίσωση του ειδικού φόρου αναμένεται να κυμανθεί στο 80%. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται έναντι περίπου 1,43 ευρώ.

Γεωγραφικές ζώνες και όριο επιδοτούμενης κατανάλωσης
Συνολικά, η επικράτεια θα διακριθεί σε τέσσερις ζώνες, με το πλαφόν επιδότησης να διαμορφώνεται ανάλογα. Οι γεωγραφικές ζώνες θα είναι αντίστοιχες με τις περυσινές.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το protothema.gr ο διαχωρισμός των ζωνών έχει ως εξής: ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣΕΠΙΔΟΜΑΛΙΤΡΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ1η ΖΩΝΗέως 900 ευρώ3.0002η ΖΩΝΗέως 576 ευρώ1.9203η ΖΩΝΗέως 360 ευρώ1.2004η ΖΩΝΗέως 216 ευρώ720
Ειδικότερα: - στην Α' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά. - στη Β' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.
- στη Γ' ζώνη ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.
- στη Δ' ζώνη είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα κ.ά.

Η συνολική ανώτατη ποσότητα πετρελαίου που θα επιδοτείται ανά δικαιούχο θα ξεκινά χαμηλότερα από τον έναν τόνο ανά έτος, φθάνοντας το πολύ στους τρεις τόνους.
Keywords
Τυχαία Θέματα