Είχαν υποκλέψει στοιχεία από 98 πιστωτικές κάρτες

Ένας 35χρονος Ρουμάνος ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του είχαν εγκαταστήσει μηχανισμό παγίδευσης σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στη Γλυφάδα συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ....

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο συλληφθείς
είναι ηγετικό μέλος εγκληματικής ομάδας που προβαίνει σε παγιδεύσεις ΑΤΜ με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».
Συγκεκριμένα, μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης-αντιγραφής τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., οι δράστες υποκλέπτουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες κατά την ώρα της συναλλαγής και με τα στοιχεία αυτά του νόμιμου κατόχου κατασκευάζουν κάρτες κλώνους με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι ο 35χρονος Ρουμάνος μαζί με τους συνεργούς του έχουν υποκλέψει κατά το τελευταίο έτος από τα ΑΤΜ τραπεζών τα στοιχεία 98 καρτών, κατασκεύασαν αντίστοιχες κάρτες κλώνους, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 74.095 ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 πιστωτικές κάρτες, μία κάρτα κλώνος και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παγίδευση των ΑΤΜ
Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων τραπεζών, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς συνεχίζονται.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα