Έγινε το πρώτο βήμα για τη συμφωνία της Τεχεράνης και των «έξι» μεγάλων

Για αρχική συμφωνία όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία) έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρουχανί στη διάσκεψη της Γενεύης....

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμπάς Αραγκτσί στο ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι δύο πλευρές έχουν στη διάθεσή τους δύο ημέρες για να ανακοινώσουν αν αποδέχονται τους όρους που διατυπώθηκαν στη διάσκεψη.
Την πληροφορία
επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του ΟΗΕ που παρακολουθεί τις συζητήσεις.
Ο Αραγκτσί είχε συνάντηση την Παρασκευή με ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο για να καταλήξουν στις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου που συμφωνήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2012.
Όπως δήλωσε στο Reuters, οι δύο πλευρές βρήκαν «λύσεις για κάθε διαφορά». «Τώρα πηγαίνουμε τις λύσεις στις πατρίδες μας. Ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσουμε να τις επιβεβαιώσουμε» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Από την πλευρά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι σημειώθηκε «πολύ καλή» πρόοδος προσθέτοντας, όμως, ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων πρέπει να επικυρωθεί από μια σειρά ανώτατων αξιωματούχων.
Keywords
Τυχαία Θέματα