Εφοπλιστές Κρουαζιεροπλοίων προς ΥΠΕΚΑ: Ανεπαρκείς οι τουριστικές υποδομές της Σαντορίνης

Την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη αναμένει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας αναφορικά με επιστολή που έστειλε πρόσφατα για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών της Σαντορίνης.....

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι σημερινές υποδομές είναι εντελώς ανεπαρκείς να ικανοποιήσει τις ανάγκες μεταφοράς των χιλιάδων τουριστών προς την πόλη.
«Οι ανάγκες εξυπηρέτησης των τουριστών είναι άμεσες και δεν επιδέχονται άλλων καθυστερήσεων, δεδομένου ότι στις γειτονικές χώρες εκτελούνται συνεχώς έργα υποδομής και
ανάπτυξης των λιμένων με σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων δεν μπορούν να παραγνωρίσουν αυτά και να παραμείνουν για πολύ στα προγράμματα του παρελθόντος, αφού η έλλειψη υποδομής, όπως αυτή της περίπτωσης του νησιού, δεν διευκολύνει την μεταφορά των επιβατών – τουριστών στην πόλη» τονίζεται χαρακτηριστικά.
Η επιστολή, που απεστάλη στις αρχές Φεβρουαρίου, έχει τίτλο «Αναγκαία Έργα Υποδομής προς εξυπηρέτηση των τουριστών που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια στην Σκάλα Φηρών Σαντορίνης».

Η επιστολή αναλυτικά:

«Κύριε Υπουργέ,
Αναφερόμενοι στο θέμα της Περίληψης, εν συνεχεία και της συναντήσεως που είχαμε προ καιρού στο Γραφείο σας μαζί με τον κ. Δήμαρχο Σαντορίνης, θα θέλαμε, ως εκπρόσωποι των εφοπλιστικών – διαχειριστικών εταιρειών και άλλων φορέων της κρουαζιέρας, να υπενθυμίσουμε την αναγκαιότητα κατασκευής δεύτερης εγκατάστασης – μονάδος τελεφερίκ στην Σαντορίνη για τους λόγους που παρατίθενται:

1. Η σημερινή υποδομή είναι εντελώς ανεπαρκής να ικανοποιήσει τις ανάγκες μεταφοράς των χιλιάδων τουριστών προς την πόλη, από το σημείο αποβίβασης στη Σκάλα Φηρών, που πραγματοποιείται με τα σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων από τα κρουαζιερόπλοια, ένεκα της έλλειψης λιμενικής υποδομής.
2. Η παραμονή των κρουαζιερόπλοιων στον Όρμο της Σαντορίνης διαρκεί κατά μέσο όρο 6 ώρες και οι αποβιβαζόμενοι πρέπει να μεταφερθούν στη πόλη και τα άλλα αξιοθέατα του νησιού σε σύντομο χρόνο, προκειμένου να προλάβουν να επιστρέψουν στα πλοία των.
3. Και ενώ η αποβίβαση των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στη Σκάλα Φηρών ή το λιμένα Αθηνιού πραγματοποιείται με άψογο και υποδειγματικό τρόπο από τα σκάφη της άριστα οργανωμένης Ένωσης Λεμβούχων, το πρόβλημα παρουσιάζεται στην εν συνεχεία εναέρια μεταφορά αυτών, από την Σκάλα που αποβιβάζονται, προς την πόλη των Φηρών, δεδομένου ότι η υπάρχουσα υποδομή του τελεφερίκ είναι εντελώς ανεπαρκής, μεταφέρουσα το ανώτερο 650 άτομα την ώρα, τη στιγμή που οι αποβιβαζόμενοι τουρίστες με τα σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων φτάνουν την περίοδο αιχμής και τους 6.500 επιβάτες την ώρα.
4. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των τουριστών είναι άμεσες και δεν επιδέχονται άλλων καθυστερήσεων, δεδομένου ότι στις γειτονικές χώρες εκτελούνται συνεχώς έργα υποδομής και ανάπτυξης των λιμένων με σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι διαχειρίστριες εταιρεί
Keywords
Τυχαία Θέματα