Δημοσιογράφος Κύπρου: Άλλα έλεγε προεκλογικά ο Αναστασιάδης, τώρα μας πάει στη λαιμητόμο


«Σαν πρόβατα στην κουρά» είναι ο τίτλος άρθρου του κύπριου δημοσιογράφου Χρήστου Χαραλάμπους ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος διαβεβαίωνε προεκλογικά ότι θα χρησιμοποιήσει τις φιλικές τους σχέσεις με την Ανγκελα Μέρκελ αλλά οι υποσχέσεις κατέρρευσαν. Γράφει ο δημοσιογράφος...
Ένα από τα επιχειρήματα που είχε προβάλει κατά κόρον ο Δημήτρης Χριστόφιας όταν διεκδικούσε την Προεδρία της Δημοκρατίας, ήταν η δυνατότητά του να πετύχει τον στόχο του που ήταν η επίλυση του Κυπριακού.
Και επικαλείτο προς τούτο τις πολύ καλές σχέσεις που είχε με την άλλη πλευρά και ειδικότερα με τον Μεχμέτ Ταλάτ. Και βέβαια είδαμε τα χαΐρια του. Όχι μόνο λύση δεν είδαμε αλλά φορτωθήκαμε, λαός και τόπος, με σωρό επιπλέον σοβαρών προβλημάτων.Το σκηνικό το είδαμε να επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση του Νίκου Αναστασιάδη.
Αυτός, επικαλούμενος τους ισχυρούς δεσμούς και τις στενές, σχεδόν αδελφικές, φιλίες με τους Ευρωπαίους συμμάχους και ιδιαίτερα με την πανίσχυρη Άνγκελα Μεργκελ, μας έλεγε ότι θα μπορούσε, αν όχι εν μια νυκτί, μέσα σε λίγους μήνες, να σώσει την Κύπρο από την οικονομική κατάρρευση και να φέρει νέο κλίμα αισιοδοξίας και οικονομικής ανάτασης στον τόπο και τον λαό. Και πράγματι το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση το είδαμε να προκύπτει μέσα σε μια νύκτα. Μόνο που ήταν εφιάλτης αφού βρεθήκαμε με το κεφάλι κάτω από τη λαιμητόμο.
Οι σύμμαχοι και οι φίλοι μάς έσυραν σαν πρόβατα στην κουρά. «Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο.... δεν είχαμε άλλη επιλογή.... ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε... είναι σίγουρα απαράδεκτο αλλά ήταν το μη χείρον βέλτιστο...», ακούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα να προσπαθούν να δικαιολογηθούν όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου που επιστρατεύτηκαν για τις εμφανίσεις στα διάφορα κανάλια. Και βέβαια, κάθε άλλο παρά μπορούν να πείσουν και να καθησυχάσουν τον κόσμο. Ακόμα και πολίτες με αξιώματα οι οποίοι έπιναν νερό στις προεκλογικές διακηρύξεις Αναστασιάδη, τους βλέπουμε τώρα να ξεροκαταπίνουν και να διαφοροποιούν τις θέσεις τους...
Και βέβαια για τον απλό κόσμο ούτε λόγος. Κανένας πλέον δεν πείθεται από κανέναν... Ο κόσμος άρχισε πλέον να αντιλαμβάνεται τα παιχνίδια που εξυφαίνονται σε βάρος του. Η εμπιστοσύνη του έχει ξεφτίσει στο μέγιστο βαθμό προς ημέτερους και υμέτερους. Ακόμα για την κρίσιμη σημερινή συνεδρία της Βουλής υπάρχουν ανησυχίες και αμφιβολίες για το πώς θα συμπεριφερθεί ο κάθε βουλευτής. Γι' αυτό, είναι καιρός να μεταδίδονται ζωντανά τουλάχιστον τέτοιες κρίσιμες συνεδριάσεις και αποφάσεις των εκπροσώπων του λαού.
Keywords
Τυχαία Θέματα