Δημήτρης Παυλής: O Δήμος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο εφικτό πρόγραμμα…

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, έδωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής την Παρασκευή το πρωί, μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Τρίπολη - πρωτεύουσα του Μοριά»....
Ο Δημήτρης Παυλής απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και ανέλυσε τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να δοθεί λύση που εδώ και καιρό ταλανίζουν το Δήμο Τρίπολης αλλά και τα θέματα τα οποία πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπιστούν άμεσα όπως είναι η πρόνοια, η συμπαράσταση στους
πολίτες του Δήμου που περνάνε δύσκολα λόγω κρίσης και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος!!

«Για μας το θέμα κοινωνική πολιτική είναι μείζων. Αυτό θα το εξελίξουμε και θα ενεργοποιήσουμε τον περίγυρό μας».
Για τα οικονομικά του Δήμου όσον αφορά τα δημοτικά τελή και την αδυναμία συμπολιτών να τα πληρώσουν, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι «Το μόνο πράγμα που δεν θα γίνει με μας θα είναι να αυξήσουμε οτιδήποτε, θα μειώσουμε ή θα καταργήσουμε κάποιους πόρους με τέτοιο τρόπο που δε θα διακυβεύεται η αξιοπιστία της λειτουργίας του Δήμου και με μία χρηστή διοίκηση η οποία δεν έχει καμία σχέση με ότι μέχρι σήμερα έχει δει ο Δήμος μας» Επίσης τόνισε την ανάγκη για μείωση των σπαταλών από μελέτες που γίνονταν μέχρι σήμερα. Με μελέτες ώριμες και συνεργασίες με πανεπιστήμια θα μειωθεί το κόστος . Την ανάγκη για έναν ψηφιακό Δήμο όπου θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία αλλά και οι γνώσεις των δημοτικών υπαλλήλων, μέσα από μια νέα οργάνωση διοίκησης , ο δημότης θα λύνει τα προβληματά του, τόνισε ο Δημήτρης Παυλής. Με συνεργείο άμεσης δράσης θα λύνονται αυθυμερών ή την άλλη μέρα τα πρόβληματα για το οποία έχει απευθυνθεί ο πολίτης.«Η νέα διοικητική οργάνωση θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα. Είναι απόλυτη δέσμευση.»

Υπόψη θα λαμβάνονται τα προβληματά των τοπικών κοινοτήτων κάτι που μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δε γινόταν. Έτσι έργα που πρέπει να γίνουν και μέχρι τώρα δεν έγιναν παρόλο που οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τα ζητούσαν θα πρέπει άμεσα να γίνουν.
Η διαφάνεια στο Δήμο για τις προμήθειες αλλά και τις αναθέσεις είναι επίσης ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να λυθεί, γιαυτό και το πρόγραμμα της παράταξης «Τρίπολη - πρωτεύουσα του Μοριά» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα πρέπει να γίνεται μέσω ηλεκτρονικών ψηφιακών διαγωνισμών.
Ανέλυσε τις θέσεις του για την κυκλοφοριακή μελέτη και πρότεινε πως θα λυθούν τα προβλήματα με σωστές πρακτικές όπου θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι απόψεις των πολιτών . Η μελέτη της πόλης θα πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι να δυσκολεύεται η καθημερινότητα τους.
Για το θέμα της καθαριότητας το οποίο απασχόλησε το Δήμο Τρίπολης με τα τοπικά του διαμερίσματα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι θα πρέπει να γίνουν πράγματα τα οποία δεν τα περιλαμβάνει ο Περιφερειακός σχεδιασμός και είναι απαραίτητα και πρότεινε ενδιάμεσες λύσεις όπως το θέμα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος , άμεσες ενέργειες ακόμα και καταγραφή κατοικιών με αυστηρό έλεγχο. Τα ανακυκλώσιμα θα πηγαίνουν στον ειδικό χώρο και δεν θα πηγαίνουν όλα μαζί με τα σύμεικτα. Επίσης αναφέρθηκε στον παράνομο χώρο της Αγίας Τριάδας στην οποία περιοχή διαμένουν πολίτες. Υπάρχουν δημόσιοι και δημοτικοί χώροι που μπορούν να αδειοδοτηθούν για να γίνεται ανακύκλωση-κομποστοποίηση.
Η ανάπτυξη στο Δήμο Τρίπολης πρέπει να γίνεται με σωστή αξιοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ . «Τον στόχο τον έχουμε υψηλά όσον αφορά τα έργα , τα δημόσια έργα τα οποία θα δώσουν πνοή στον τόπο μας και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της ανεργίας. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα.»Επίσης τόνισε ότι και ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του τόπου και με διανοίξεις δρόμων και αναπλάσεις θα υπάρχει περισσότερη επισκεψιμότητα. Μίλησε για την ανάγκη στήριξης του αγρότη και δημιουργία αγροτικής αναπτυξιακής υπηρεσίας στην Τεγέα. Ο Δήμος με ενημερώσεις νέων θα πρέπει να προτείνει λύσεις στους αγρότες ώστε να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή ακόμα και τη σωστή στήριξη προιόντων με ονομασία προέλευσης. Επίσης σωστά θα αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις επιδοτήσεις.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής έκλεισε ως εξής την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Τρίπολη - πρωτεύουσα του Μοριά» :«Εμείς θέλουμε την αξιοκρατία του προσωπικού και στην επιλογή των έργων για την ανάπτυξη του τόπου . Θέλουμε ο πολίτης να μπαίνει στο διαδίκτυο και να βλέπει την εξέλιξη των οικονομικών»
Keywords
Τυχαία Θέματα