Διεθνή ΜΜΕ: Πρώτο θέμα ο προπηλακισμός του Φούχτελ

«Πρωταγωνιστές» στα ξένα ΜΜΕ είναι πάλι οι Έλληνες. Αυτή την φορά πρώτο θέμα είναι… η επίθεση στον Γερμανό πρόξενο κατά την προσέλευση του στην ΔΕΘ...
Στο περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρεται ότι έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις προς τους οργισμένους διαδηλωτές με σκοπό να προστατευτεί ο Γερμανός πρόξενος.

«Το αγριεμένο πλήθος κατάφερε να πετάξει
μπουκάλια με νερό προς τον πρόξενο, την ώρα που εισερχόταν στο συνεδριακό κέντρο για την ελληνογερμανική συνέλευση», γράφει το περιοδικό, κάνοντας ειδική αναφορά μάλιστα στο σύνθημα που ακούστηκε «Μαζί θα διώξουμε τους Ναζί».

Αναφορά στην ρίψη… καφέδων κάνει και η Bild, η οποία μεταξύ άλλων γράφει: «Η διαδήλωση της Πέμπτης διοργανώθηκε ενάντια στην παρουσία του Γερμανού απεσταλμένου της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ. Η Γερμανία έχει γίνει αποδέκτης κατηγοριών για τα μέτρα σκληρής λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβει τις δόσεις των δανείων».

Στην σωματική επίθεση στο Γερμανό πρόξενο, η οποία είναι αποτέλεσμα της οργής των Ελλήνων απέναντι στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και της… Γερμανίας κάνει λόγο η εφημερίδα Die Welt.

Τέλος, πιο σκληρή ήταν η Süddeutsche Zeitung, η οποία γράφει χαρακτηριστικά: «Έκτροπα στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Έλληνες διαδηλωτές όρμησαν στο χώρο που φιλοξενείται την 3η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στην πόλη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία».
Keywords
Τυχαία Θέματα