ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...

Επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, διαμαρτυρόμενος έντονα για το γεγονός ότι δεν του επέτρεψε να πάρει τον λόγο, ενώ «επίμονα της ζητήθηκε», τόσο...
πριν όσο και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Θεοδωράκης κατηγορεί την κ. Κωνσταντοπούλου ότι σήμερα «διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία» και με τον ρόλο του «κομματικού εγκάθετου»
δεν του έδωσε το λόγο.

«Την πράξη αυτή της κυρίας Κωνσταντοπούλου στηλίτευσε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση, αλλά παρόλα αυτά η πρόεδρος της Βουλής δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από το κοινοβουλευτικό σώμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Θεοδωράκης αναφέρεται στο τι σκόπευε να απαντήσει στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας «έκανε για άλλη μία φορά μια "καλή προεκλογική ομιλία", με συνθήματα και ατάκες που συχνά επαναλάμβανε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Όμως, αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη χώρα, ο πρωθυπουργός όφειλε να απαντήσει στην αγωνία της κοινωνίας που βλέπει την οικονομία να διαλύεται και την υπόλοιπη Ευρώπη να κοιτά ως παρείσακτους τους Έλληνες. Σε αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα συνεισφέρουν τα μάλα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που αμφισβητούν ευθέως τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μιλούν ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στην δραχμή», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσθέτει:

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται διαρκώς τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, χωρίς όμως να γνωρίζει η Βουλή τι ακριβώς αποφασίστηκε σε αυτή τη συνάντηση του Eurogroup. Το Ποτάμι, παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή έχει συμπαραταχθεί στο αίτημα της κυβέρνησης «να γίνει δεκτή η συμφωνία από τους συμμάχους μας» αλλά ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να φέρει τη συμφωνία στην Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει, επίσης ότι ο πρωθυπουργός «είχε μία μοναδική ευκαιρία να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι περιμένει από τις δύο συναντήσεις που έρχονται, τόσο την αυριανή ”πενταμερή” στις Βρυξέλλες όσο και τις συνομιλίες που θα έχει τη Δευτέρα στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ» και σημειώνει: «Αντί ο κ. Τσίπρας να διαλύσει τις εφιαλτικές σκιές ενός grexit ή graccident επανέλαβε κενές υποσχέσεις και αρνήθηκε να δώσει ένα σαφές πλαίσιο για το τι διεκδικούμε από τους εταίρους μας».

«Η σαφής εντολή του ελληνικού λαού ήταν να αλλάξουμε πορεία, να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας και όχι να πάμε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία υπό τον ήχο εθνολαϊκίστικων ασμάτων. Η ψήφος ήταν εντολή για λύση μέσα στην ευρωζώνη, εντολή από την οποία η κυβέρνηση απομακρύνεται κάθε μέρα που περνάει», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα