ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ELA...

Διχασμένο εμφανίζεται το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με το αν θα επιτρέψουν τη συνέχιση της πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα...
με το πρακτορείο Reuters.

Αν και το ενδεχόμενο να μειωθεί το «ταβάνι» του ELA για τις ελληνικές
τράπεζες από τα 65 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, φαίνεται μάλλον απίθανο, σύμφωνα με το Reuters, ακόμα και το ενδεχόμενο να μην αυξηθεί περαιτέρω θα ήταν αρνητική εξέλιξη για τις τράπεζες, καθώς έχουν σχεδόν εξαντλήσει τα 65 δισ. ευρώ.

«Το ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με την Ελλάδα», δηλώνει στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει λύση εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, εμφανίζεται αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ άλλοι ζητούν περισσότερη επιείκεια.

Ένας εξ αυτών εκτιμά πως σήμερα θα υπάρξει μία «μικρή αύξηση» στο όριο του ELA για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να προσπαθήσει να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη και πως «ο ρόλος της δεν είναι να δώσει στην Ελλάδα κάποιο μάθημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα