Διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Ιταλό πρεσβευτή επέδωσε η Ινδία

Η Ινδία κάλεσε σήμερα τον Ιταλό πρεσβευτή για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ρώμης να μην αφήσει να επιστρέψουν στην ασιατική χώρα οι δύο καταδρομείς που κατηγορούνται ότι σκότωσαν δύο Ινδούς αλιείς στη διάρκεια αποστολής προστασίας κατά της πειρατείας και εκκρεμεί η δίκη τους....

Το ινδικό Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει στον Μασιμιλιάνο Λατόρε και στον Σαλβατόρε Τζιρόνε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές
τον περασμένο μήνα, με την προϋπόθεση ότι θα επέστρεφαν. Αυτοί δεν το έπραξαν και χθες το ιταλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως η Ινδία δεν απάντησε στις προτάσεις του για διπλωματική επίλυση της αντιδικίας, που έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Η κυβέρνηση της Ινδίας υποστηρίζει (. . .) πως δεν συμφωνεί με τη στάση που έχει υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με την επιστροφή των δύο καταδρομέων στην Ινδία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ινδικού ΥΠΕΞ.
«Ο Ιταλός πρεσβευτής εκλήθη από τον ΥΠΕΞ σήμερα και τον ενημερώσαμε με τον πλέον κατηγορηματικό κι έντονο τρόπο για την θέση της κυβέρνησης επί του θέματος. Του διακοινώθηκε πως η Ιταλική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει την επιστροφή τους στην Ινδία εντός της επιβεβλημένης περιόδου από τους όρους της εντολής του Ανωτάτου Δικαστηρίου», προστίθεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα