ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ...

Στις φήμες περί υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου...

«Καταρχήν, σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Είμαι Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει
αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων αλλά και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν έχει τεθεί ποτέ κανένα θέμα».

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «συναντήθηκα απόψε με τον κύριο Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα τα οποία χειρίζομαι στην Ευρώπη, με την ιδιότητά μου του Επιτρόπου, θέματα ασφάλειας, θέματα μετανάστευσης, θέματα ιθαγένειας. Και βέβαια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια γενικότερη επισκόπηση των εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Θυμίζω ότι βρίσκομαι εδώ, σήμερα, με την ιδιότητα μεν του Επιτρόπου που δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντοτε την ιδιότητα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι ευχήθηκα στον Πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, πάντοτε σημειώνοντας, κάτι που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω για όλους τους Έλληνες να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας».

Τέλος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σχολίασε την πρόταση Γιούνκερ για την ποσοτική χαλάρωση λέγοντας ότι: «το θέμα της χαλάρωσης στο Σύμφωνο Σταθερότητας είναι κάτι το οποίο όλες οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου το επιδιώκουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και βεβαίως, η Ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσω για μια ακόμα φορά ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής. Δεν είναι η Επιτροπή, η Κομισιόν δηλαδή, που το αποφασίζει, αλλά το Συμβούλιο Κορυφής. Είναι, λοιπόν, μια συλλογική προσπάθεια όλων των χωρών, που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, να οδηγηθούν στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και βεβαίως και για την Ελληνική κυβέρνηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα