Διαμαρτυρία των υπαλλήλων της ΕΥΠ για κόψιμο επιδόματος



Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ, αντί να βγουν στο δρόμο να διαδηλώσουν για το κόψιμο του επιδόματος αυξημένης ευθύνης που έπαιρναν,βρέθηκαν το απόγευμα συγκεντρωμένοι μέσα στη μεγάλη αυλή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στην οδό Κατεχάκη, περιμένοντας τον υπουργό Νίκο Δένδια, προκειμένου να του παραδώσουν υπόμνημα, διαμαρτυρόμενοι για το επίδομα που τους κόβουν....

Πρόκειται για συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι
οποίοι, έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση, συγκεντρώθηκαν (γύρω στα 50 άτομα) στην αυλή του υπουργείου για να διαμαρτυρηθούν.

Πρόκειται για ένα επίδομα, το οποίο αρχικά χορηγήθηκε σε επίπεδο 10% επί του βασικού μισθού , το 2000 έφτασε το 60%, το 2002 προστέθηκε άλλο ένα 5% φτάνοντας το 65%, το 2003, με το ενιαίο μισθολόγιο, πάγωσε και παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, ενώ το 2004, επί υπουργίας Βουλγαράκη, τους δόθηκε ξανά το ίδιο ποσό (65%) αναδρομικά από 1/1 του 2004. Επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα, το 2007, στο ποσοστό του 65% προστέθηκε άλλο ένα 15%, φτάνοντας το επίδομα αυτό στο 80% του μισθού τους.

Πέρυσι, με υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το επίδομα αυτό διατηρήθηκε στα ειδικά μισθολόγια, ενώ πρόσφατα το επίδομα αυτό, στο πλαίσιο των ειδικών μισθολογιών, κόπηκε.

Τα επιδόματα αυτά αφορούν μόνο τους υπαλλήλους της ΕΥΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα