«Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα γιατί είναι άδικα»

Έτοιμος να πει το μεγάλο «όχι» στα νέα μέτρα εμφανίζεται ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Νίκος Σταυρογιάννης. Με συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews o κ. Σταυρογιάννης, τονίζει πως η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει μέτρα που να εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους νοικοκυραίους της χώρας....
Και συνεχίζει: «Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδυνάτους, φτωχοποιούν την μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, χωρίς να υπάρχει προοπτική
ότι έστω και με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας».

Ο βουλευτής της ΝΔ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο δρόμος που ακολουθούμε δεν είναι ο ενδεδειγμένος, ενώ τα απανωτά Μνημόνια έχουν αποδειχτεί μάταια και άδικα.
«Πεποίθησή μου είναι ότι ο συνδυασμός ύφεσης - ανεργίας θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Με τέτοια ποσοστά ανεργίας, θυμηθείτε το, οι δείκτες σε λίγο καιρό θα φτάσουν στο 30% και η ύφεση πάνω από 4% το 2013. Αντί να πληρώνουν αυτοί που φταίνε, όσοι δηλαδή απέκτησαν με μη νόμιμο τρόπο κινητή και ακίνητη περιουσία».
Ο ίδιος προχωρά και σε αιχμές κατά της πολιτικής τακτικής που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Είναι λάθος πρώτα για την κοινωνία και έπειτα για την παράταξη - που θα πληρώσει άλλωστε, εξαιτίας της έλλειψης συνολικού σχεδίου, αλλά και εξαιτίας της ανυπαρξίας πλάνου διαχείρισης.
Η δόση από μόνη της δεν σώζει το πρόβλημα, παρ' ότι την χρειαζόμαστε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από αυτά τα χρήματα, ελάχιστα θα πάνε στην πραγματική οικονομία. Και προσωπικά, δεν έχω πειστεί ότι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έστω και ένα μικρό τμήμα, θα πάει στην πραγματική οικονομία».
Keywords
Τυχαία Θέματα