Δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις του Άσαντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να ενισχύει τις κυρώσεις εναντίον της Συρίας απορρίπτοντας τις υποσχέσεις που έδωσε χθες Τρίτη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος έχει «χάσει τη νομιμότητά του»....

Η χθεσινή ομιλία του Άσαντ, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην ιδέα της «διεύρυνσης» της κυβέρνησης, είναι «ιδιαίτερα παραπλανητική και καθόλου ρεαλιστική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
«Το καθεστώς δίνει από την αρχή
της εξέγερσης υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ποτέ δεν τηρεί. Εξαιτίας αυτού υπενθυμίζουμε ότι ο Άσαντ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία ώστε να επιτρέψει μία πραγματική μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία», πρόσθεσε η Κοτσιγιάντσιτς.
«Η ομιλία επιβεβαίωσε όλες τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η διεθνής κοινότητα, η οποία ζητά το τέλος της βίας, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, την απομάκρυνση των στρατευμάτων και την πρόσβαση στη χώρα ανεξάρτητων παρατηρητών, των μέσων ενημέρωσης και ανθρωπιστικών οργανώσεων», υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα