ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΡΗΞΗ...

«Με την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή...

«Δεν είναι στιγμή για πανηγυρισμούς, λεονταρισμούς η διαξιφισμούς όταν διακυβεύονται τόσα πολλά. Η κυβέρνηση το μόνο που ζητάει είναι μερικές εβδομάδες γαλήνης μέχρι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Με την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινάει η μεταμνημονιακή περίοδος της χώρας, όπου οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν καθαρά λόγια
και καθαρό μυαλό.

Πριν το 2010 το ΕΑΠ μεγάλωνε μέσα από έναν μη βιώσιμο δανεισμό. Μετά το 2010 όταν έσκασε η φούσκα πήγαμε σε μία περίοδο λιτότητας και η συγκεκριμένη περίοδος χαρακτηρίστηκε από μη βιώσιμο δανεισμό, μία πυραμιδικής λιτότητας και ήταν τοξικό από όλες τις πλευρές.

Όταν μας ρωτάτε τι ποσοστό θα δεχθούμε από το μνημόνιο, η απάντηση είναι 0%. Δεν θα αποδεχθούμε ούτε ένα όρο που μεγεθύνει την κρίση . Δεν θα ανεχθούμε ούτε μία από τις κόκκινες γραμμές που θυσιάζουν Έλληνες χωρίς αιτία.

Μας ζητάτε να δεσμευθούμε ότι δεν θα πάμε σε ρήξη, για να μας στηρίξετε, αυτό είναι σχήμα οξύμωρο, γιατί έτσι δεν διαπραγματεύεσαι.

Για να πάψει να είναι τοξική αυτή η συμφωνία απαιτείται μια νέα συμφωνία και γι' αυτό εκλεγήκαμε. Είναι αστείο να μας κριτικάρουν, επειδή θέλουμε μια συμφωνία-γέφυρα.

Αν είναι να μην πάμε να διαπραγματευτούμε να κάτσουμε εδώ, να οργανώσουμε τα υπουργεία μας, να κάτσουμε με τις οικογένειές μας και να αποδεχθούμε ότι μας στείλουν με email, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε, μεταξύ άλλων στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης και συνεχίζοντας είπε πως:

«Χωρίς μπλόφες χωρίς περιστροφές, αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας. Για να τους πείσουμε δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό κανέναν δογματισμό να κρατήσουμε όσα είχαν προτείνει στις προηγούμενες συμφωνίες να μολύνουν τη νέα συμφωνία.

Γιατί να απορρίψουμε τη δέσμευση για αναμόρφωση του φορολογικού κώδικα; Το 70% αυτού του φύλλου συκής, του καταλόγου που συνόδευε τη μνημονική λογική είναι είτε άνευ σημασίας είτε ανεξάρτητο από τη μνημονική λογική. Πόσο ποσοστό του μνημονίου αποδεχόμαστε; 0%. Συνολικά, αν το πάρουμε γραμμή προς γραμμή το 30% είναι το τοξικό μνημονιακό κομμάτι που θα απορρίψουμε.

Κατανοώ την προσπάθεια όσων δεν μπόρεσαν να διανοηθούν τη ρήξη με το μνημόνιο να μας πουν κι εμάς μνημονιακούς. Αντί να προβάλλουν την υποταγή τους στο μνημόνιο πάνω μας, θα τους συμβούλευα να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», τόνισε, από τη Βουλή, ο νέος «τσάρος» της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα