Δ. Καρύδης: «Η Ελλάδα του πελατειακού κράτους, πρέπει να τελειώσει»


Στην συμμετοχή του κ. Σαμαρά στιςδιαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,
Δημήτρης Καρύδης,επισημαίνοντας ότι ενώ από τη ΝΔ έλεγαν ότι ο πρόεδρός του κόμματος δενσυμμετείχε, σήμερα το βασικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά και των στελεχών τουκόμματός του, είναι ότι έγινε διαπραγμάτευση. Παράλληλα, τόνισε ότι αν φύγουμεαπό την Ευρώπη, θα έρθουν περισσότερα δεινά και μεγαλύτερα προβλήματα για τουςπολίτες και τη χώρα. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό που κυριαρχεί στην επιλογή των πολιτών...που αισθάνονται οργή και αγανάκτηση, είναι το να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημακαι τους πολιτικούς και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα του πελατειακού κράτους πρέπεινα τελειώσει.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και σταέξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.Ακολουθεί απόσπασμα τηςσυνέντευξης:Δ.ΚΑΡΥΔΗΣ: «Μετά τον Ιούνιο ξεκίνησε μια πολύ μεγάληπροσπάθεια που, κυρίως, ήταν προσανατολισμένη στο κούρεμα του χρέους και σε μιανέα δανειακή σύμβαση η οποία θα σταθεροποιήσει τη χώρα. Ο κος Σαμαράς, λένε απότη ΝΔ, ότι δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, μα συμμετείχε. Και ο ίδιοςμάλιστα και τα ίδια στελέχη της ΝΔ σήμερα, λέγοντας γιατί συνυπογράψαμε τοδεύτερο μνημόνιο, το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι έγινε διαπραγμάτευση».Δ.ΚΑΡΥΔΗΣ: «Το να λέμε ότι ας τα πάρουμε όλα πίσωκαι ας φύγουμε από την Ευρώπη ή η επόμενη μέρα να είναι πολύ θολή και στοναέρα, αυτό είναι που δεν βοηθά τους πολίτες και τη χώρα και αυτό θα φέρειπερισσότερα δεινά και μεγαλύτερα προβλήματα».Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ: «Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα πολιτώνμας που αισθάνονται οργή και αγανάκτηση και κυρίως αυτό που κυριαρχεί στηνεπιλογή τους είναι η τιμωρία και η εκδίκηση, το να τιμωρήσουν το πολιτικόσύστημα και τους πολιτικούς που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν. Αυτό πουπρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αυτή η Ελλάδα που ξέραμε του πελατειακούκράτους, ενός κράτους που μπάζει από παντού πρέπει να τελειώσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα