Χρυσές δουλειές με παρανομίες

Ακόμα και offshore εταιρείες πίσω από ενεχυροδανειστήρια και αργυραμοιβούς ανακάλυψε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε σε όλη τη χώρα...
Από τους ελέγχους, οι οποίοι άρχισαν εδώ και ένα χρόνο, μετά την "απογείωση" του αριθμού των ενεχυροδανειστηρίων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, διαπιστώθηκε ότι το 80% από τα καταστήματα που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
Ειδικότερα, από τους 60 ελέγχους που έγιναν, βρέθηκαν 48 καταστήματα να παρανομούν.
Πρωταθλητές στις παραβάσεις είναι η κεντρική Μακεδονία και το νότιο Αιγαίο, ενώ ακολουθούν με διαφορά η Στερεά Ελλάδα και η δυτική Ελλάδα.
Στο μεγαλύτερο ποσοστό οι παραβάσεις έχουν να κάνουν με μη εκδόσεις αποδείξεων και με μη απόδοση ΦΠΑ. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που προέκυψε από την απόκρυψη των διακινούμενων ποσοτήτων των χρυσαφικών, των πολύτιμων λίθων και κάθε άλλου αντικειμένου αξίας.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο σε μια περίπτωση στην Αττική βρέθηκε να έχουν αγοραστεί σχεδόν 140 κιλά χρυσού χωρίς καν παραστατικά. Οι ποσότητες αυτές που η αξία τους ξεπερνά τις 600-700.000 ευρώ, είχαν λιωθεί και εξήχθησαν σε ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Keywords
Τυχαία Θέματα