Χατζηγάκης: «Θα επιστρέψω ενεργά στην Ν.Δ. όταν φύγει ο Σαμαράς»!

Δήλωση φωτιά εξέδωσε πριν από λίγο ο Σωτήρης Χατζηγάκης για τις επερχόμενες εκλογές, για την απομάκρυνσή του από το κόμμα, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια. Ο κ. Χατζηγάκης υπογραμμίζει με έντονο ύφος πως δεν θα είναι υποψήφιος, δεν θα προσχωρήσει σε κάποιο άλλο κόμμα, ωστόσο, παραμένει ενεργός στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία θα επιστρέψει, μόνο όταν θα φύγει ο Αντώνης Σαμαράς.
Προβλέπει μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πολύ σύντομα...
«Θέλω να τονίσω ότι δεν θα πολιτευθώ στις προσεχείς εκλογές, πλην όμως δεν θα εγκαταλείψω την πολιτική μου δραστηριότητα. Θα επιστρέψω ενεργά στη ΝΔ αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά –που δεν θ’ αργήσει να γίνει– και της ηγετικής του φραξιάς.Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ψυχική μου σχέση με το κόμμα της ΝΔ, παραμένει αμείωτη και σταθερή, ενώ άρρηκτη θα διατηρηθεί και η αγάπη και ο σεβασμός προς όλους τους νεοδημοκράτες πολίτες, που αγωνιούν, εξαιτίας της σημερινής ηγεσίας, που κατακερμάτισε τη ΝΔ και διέλυσε την ενότητά της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η δήλωση έχει ως εξής:
Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, απέναντι στους έλληνες πολίτες, στους φίλους και στους Τρικαλινούς ψηφοφόρους μου, με τους οποίους αγωνιστήκαμε μαζί επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, να προβώ δημόσια και υπεύθυνα στην παρακάτω δήλωση, η οποία προσδιορίζει τη μελλοντική πολιτική μου πορεία, αλλά και την προσωπική μου στάση, εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.Η διαχρονική μου πορεία στη ΝΔ επί 38 χρόνια
Υπηρέτησα από το 1974 τη ΝΔ πιστά, ανυστερόβουλα, με συνέπεια και με αγώνες και προσωπικές θυσίες. Γι’ αυτό τιμήθηκα με θέσεις ευθύνης και διάκρισης απ’ όλους, ανεξαιρέτως, τους αρχηγούς της.
Ωστόσο, διατήρησα την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μου, ως πολίτης και πολιτικός, που σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μου, όταν έκρινα πως αυτό ωφελούσε τόσο την παράταξή μου, όσο και την πατρίδα. Την ελευθερία αυτή της έκφρασής μου, την σεβάστηκαν όλοι οι ηγέτες της ΝΔ.Η σύγκρουσή μου με το σύστημα Σαμαρά
Την ίδια πολιτική ακολούθησα και επί ΝΔ του κ. Σαμαρά. Με ευθύνη και ειλικρίνεια και, βέβαια, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, εξέφραζα κατά καιρούς –γραπτώς και προφορικώς – δημόσια την άποψή μου, μιας και η κοινοβουλευτική μας ομάδα, δεν λειτουργούσε ποτέ ανοιχτά με διάλογο και τοποθετήσεις βουλευτών.
Οι θέσεις που επανειλημμένα διατύπωνα ήταν οι εξής:
Πρώτο. Πάγια υποστήριζα την ανάγκη για «εθνική συνεννόηση». Ειδικότερα, το έκανα για πρώτη φορά μέσα από το βιβλίο μου «Χωρίς Συμβιβασμούς (Εκδόσεις Λαβύρινθος, 1996), ενώ τη θέση μου αυτή την επανέλαβα και πρόσφατα με άρθρα μου.
Δεύτερο. Συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια πρότεινα στον κ. Σαμαρά να εγκαταλείψει τη διχαστική και λαϊκιστική ρητορική, που ακολουθούσε συστηματικά, και να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης [βλ. Δηλώσεις μου της 7/9/11 στα ΜΜΕ πως «η ΝΔ πρέπει να βάλει πλάτη, ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», καθώς και την επιστολή που έστειλα
Keywords
Τυχαία Θέματα