ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

Το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου και η Κεντρική Τράπεζα καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Η Κεντρική Τράπεζα, ακόμη, διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη...

Μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι οι έως τώρα εξελίξεις στην Ελλάδα δεν έχουν επηρεάσει την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η κυπριακή οικονομία δεν είναι σημαντικά εξαρτημένη από την ελληνική, αφού οι εξαγωγές στην Ελλάδα ανέρχονται στα 55 εκατ. ευρώ και η αγορά υπηρεσιών στα 274 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στην περίπτωση κατά την οποία αποφασισθεί απομείωση του ελληνικού χρέους, η έκφραση αλληλεγγύης από μέρους της Κύπρου προς την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με τα χρήματα μόνο των άλλων χωρών.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η Κύπρος θα στηρίξει την όποια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώπιον του Eurogroup.

Ο Γιώργος Συρίχας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι οι 4 θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο είναι ανεξάρτητες από τις μητρικές στην Ελλάδα, ελέγχονται από την Κεντρική Τράπεζα, είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένες και πληρούν όλους τους τραπεζικούς δείκτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα