Μπερλουσκόνι: «Υπήρξα πάντα αθώος, είμαι και στην υπόθεση Ρούμπι-γκειτ»

«Πάντα αθωωνόμουν, θα αθωωθώ λοιπόν και για την υπόθεση Ρούμπι-γκειτ», δήλωσε με σιγουριά ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική Liberation που κυκλοφορεί το Σάββατο....
«Μια μερίδα εξτρεμιστών εισαγγελέων, ξεκίνησε να με παρακολουθεί από τότε που μπήκα στην πολιτική κι από τότε δε σταμάτησε. Αυτό οι Ιταλοί το έχουν καταλάβει και είναι μαζί μου», πρόσθεσε ο Καβαλιέρε θέλοντας να εννοήσει ότι όλες οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται είναι κατασκευασμένες
από τους εχθρούς του.
Όσο για το αν επιθυμεί να επιστρέψει ενεργά στην πολιτική σκηνή απάντησε ότι «όλο το κόμμα (Λαός της Ελευθερίας-Pdl), ξεκινώντας από τους βουλευτές, μου ζητούν να επιστρέψω για να τονώσω με την παρουσία μου την προεκλογική καμπάνια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι πάντα ήμουν στην υπηρεσία του κράτους».

Εξήγησε μάλιστα ότι δεν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επειδή η Γερμανία ή η Γαλλία του τον ώθησαν να το κάνει αλλά «η επιλογή αυτή ήρθε μετά την επιθυμία δημιουργίας μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα είχε την έγκριση από το κυβερνών κόμμα και την αντιπολίτευση, που θα άλλαζε επιτέλους την δομή του κράτους και θα μετέτρεπε την Ιταλία σε ένα ισχυρό κράτος όπως η Γαλλία, όμως δυστυχώς δεν έγινε έτσι», αφήνοντας αιχμές για τον σημερινό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Αντίθετα πάντως από παλαιότερες δηλώσεις του, τις οποίες βέβαια αργότερα ανασκεύασε για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «η υπόθεση εξόδου από το ευρώ ειπώθηκε από ορισμένα μέλη του κόμματος μας σαν μια τακτική για να αλλάξει κατεύθυνση η γερμανική πλευρά. Όμως στο Pdl πιστεύουμε ότι το να βγει η χώρα από το ευρώ θα ήταν καταστροφικό».
Θέλοντας μάλιστα να διορθώσει για μία ακόμα φορά τα όσα είχε πει πριν λίγους μήνες συμπλήρωσε ότι μπροστά σε μια πολιτική αυστηρών μέτρων που δεν φέρουν αποτέλεσμα εφόσον δεν υπάρχει ανάπτυξη «το ζήτημα εξόδου από το ευρώ θα τεθεί χωρίς αμφιβολία τουλάχιστον για να διασωθεί η παραγωγική δύναμη της χώρας μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα