Μπαράζ πυρκαγιών σε όλη τη Κρήτη



Φαίνεται πως το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Κρήτη θα έχει και φέτος την τιμητική του αφού διανύουμε τον μήνα Μάρτιο και οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλο το νησί θυμίζουν μήνα Αύγουστο...

Η τελευταία φωτιά που ξέσπασε σήμερα ήταν στο χωρίο Καλαμίτση Αλεξάνδρου πάνω από τις Βρύσες Χανίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 20.00 το βράδυ με την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει ξανά μάχη με τις φλόγες.
Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες όπου μετά από τιτάνια προσπάθεια λόγω των ισχυρών ανέμων, κατάφεραν να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.
Όπως αναφέρει το prismanews.gr, ο συναγερμός όμως στις πυροσβεστικές δυνάμεις έχει σημάνει από χθες το βράδυ καθώς πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορες αγροτικές και δασικές εκτάσεις. Συγκεκριμένα, το πρώτο χτύπημα του πύρινου εφιάλτη ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Νέο Χωριό του Δήμου Πλατανιά. Μετά από την επέμβαση των 4 ανδρών της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά έσβησε νωρίς το πρωί έχοντας κάνει στάχτη 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα