Ασκήσεις πειθαρχίας σε βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το δίλημμα «στηρίζετε τα νομοσχέδια ή εκλογές » θέτει ευθέως η κυβέρνηση στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας απαιτητικός κοινοβουλευτικά μήνας , κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να εγκριθούν βαριά
νομοθετήματα....

Όλα δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα της κινητικότητας θα ενεργοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου, στο διάστημα δηλαδή που θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για να ελέγξει κατά πόσο η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές.
Κι ενώ τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι υπάρχει διάθεση τόσο από την Ε.Ε. όσο και από τις ΗΠΑ να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρουν τα Νέα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει να προκληθεί κάποιο «ατύχημα» λόγω της απροθυμίας ορισμένων βουλευτών να υποστηρίξουν το πρόγραμμα.

Την αντίληψη αυτή παρουσίασε χθες και ο γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος δηλώνοντας στον Βήμα FM: «Όποιος νομίζει ότι η αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά είναι χαμηλά, κάνει τραγικό λάθος». Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος επανέλαβε ότι «αν κάποιο νομοσχέδιο που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας ημέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές».

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι το καλοκαίρι η κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κλείσει τις τρύπες και να καλύψει το χαμένο έδαφος της χρονιάς που λήγει. «Όσο πιο κοντά στους στόχους μας είμαστε τον Σεπτέμβριο, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι γερμανικές εκλογές, τόσο αυξάνονται οι δυνατότητές μας να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη βοήθεια για τα χρόνια που έρχονται» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα