Ασαντ: «Έχουμε όπλα που μπορούν να πιάσουν στον ύπνο το Ισραήλ»

«Η Συρία διαθέτει όπλα, πολύ εξελιγμένα από οποιοδήποτε χημικό οπλοστάσιο, που θα μπορούσαν να πιάσουν στον ύπνο το Ισραήλ», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Ασαντ....

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα του Λιβάνου Al-Akhbar ο Ασαντ υποστήριξε ότι η χώρα του παρήγαγε τα πρώτα χημικά όπλα κατά την δεκαετία του 1980 για να αποτρέψει το Ισραήλ από το να προχωρήσει σε επίθεση με χημικά, τονίζοντας πως
σήμερα το οπλοστάσιό του είναι ακόμα πιο εξελιγμένο και πιο σημαντικό από ότι στο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Δύση δεν ανησυχεί τόσο για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας για να προστατεύσει τους πολίτες της, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανατροπή των ισορροπιών σχετικά με τον ρόλο εξουσίας στη Μέση Ανατολή, ευνοώντας το Ισραήλ.
«Ήθελαν να αλλάξουν την ισορροπία της ισχύος ώστε να προστατεύσουν το Ισραήλ, όμως, ανατρέψαμε το τραπέζι και τώρα η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο», επισήμανε ο Ασαντ.

Όσο για το μέγεθος του χημικού οπλοστασίου δήλωσε ότι υπολογίζεται στους 1.000 τόνους και τόνισε ότι θα είναι χρονοβόρο και θα απαιτήσει πολλά χρήματα μέχρι να καταστραφεί.
Δε δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, «αδύναμο» και «διστακτικό», ενώ σχετικά με την διαχείριση της κρίσης στη Συρία από την αμερικανική κυβέρνηση είπε ότι είναι «ντροπιαστική».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα βήματα που κάναμε εξευτέλισαν την αμερικανική κυβέρνηση στα μάτια των Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών. Ο Ομπάμα έχασε στο σπίτι του, όπου έχασε την αξιοπιστία του».

Αναφορικά με τη σχέση που διατηρεί με την Ρωσία, επισήμανε πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε επέμβαση, θα έχει στο πλευρό του την Μόσχα, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει πριν λίγο καιρό ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν. «Έχουμε τη δέσμευση από την Ρωσία ότι ο ρωσικός στρατός θα μας ενισχύσει σε οποιονδήποτε πόλεμο εναντίον μας», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα