ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ...

Μία μόλις ημέρα μετά τη λήξη εργασιών του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ και της σύγκλισης με το ΣΥΡΙΖΑ η οποία το χαρακτήρισε με αμφίδρομη δυναμική, στην Κουμουνδούρου άρχισαν οι αντιδράσεις.Η «Αριστερή Πλατφόρμα» της οποίας προΐσταται ο κοινοβουλευτικός...

εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως αναμενόταν, δεν καλοβλέπει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ
στη Δημοκρατική Αριστερά για μία ενδεχόμενη συνεργασία.

Αποτέλεσμα των ζυμώσεων αυτών στο «μπλοκ» Λαφαζάνη ήταν το βράδυ της Δευτέρας να αναρτηθεί στο iskra.gr, site που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, νέο άρθρο από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Σόφη Παπαδογιάννη με τίτλο «Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Αμετανόητη η ΔΗΜΑΡ για την μνημονιακή κυβερνητική της θητεία».

Στο άρθρο εξαπολύεται δριμύτατη επίθεση στην Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ αφήνονται αιχμές και για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιλογή του για άνοιγμα στη Δημοκρατική Αριστερά.

«Το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ έδειξε ότι ο χώρος δεν έχει ακόμη καταλάβει γιατί ο κόσμος της έχει γυρίσει την πλάτη. Δεν είναι σε θέση ούτε τα αυταπόδεικτα συμπεράσματα να βγάλει από τη μέχρι τώρα πορεία του, να επανεξετάσει σε βάθος τις επιλογές του και να επανατοποθετηθεί πολιτικά.

Αν και πλέον η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ως, δήθεν, αντιμνημονιακή δύναμη, αν και έχει εγκαταλείψει τους παλιούς κυβερνητικούς της εταίρους και αναζητά νέους,- στην Αριστερά αυτή τη φορά-, εντούτοις συνεχίζει να κινείται στην ίδια κεντροαριστερή πολιτική τροχιά, δογματικά προσκολλημένη στις διαχειριστικές του μνημονιακού – τροϊκανού πλαισίου θέσεις της» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η Σόφη Παπαδογιάννη αναφορικά με τη Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας παράλληλα λόγο για μονόδρομο του κόμματος ώστε να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση.

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος χαρακτηρίζει «απορίας άξιον το γεγονός ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη πολιτικού ανοίγματος προς την ΔΗΜΑΡ, όταν άλλοι χώροι, πολιτικά συγγενείς της ΔΗΜΑΡ, όπως το Ποτάμι την απαξιώνουν και για λόγους «αξιοπιστίας» τους αρνούνται ακόμη και το διάλογο μαζί της». Παράλληλα προειδοποιεί για «ολέθρια αποτελέσματα» από την επιλογή αυτή για το κόμμα της Κουμουνδούρου, τονίζοντας την ανάγκη για στροφή του στην κοινωνία και το κινηματικό πεδίο.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας πάντως εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εσωκομματικής κριτικής που διαχρονικά ασκεί τον τελευταίο καιρό η μερίδα που πρόσκειται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και εδράζεται στην στροφή που έχει κάνει και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών, ακόμα και στην περίπτωση επίτευξης της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές. Το σύνθημα για την ρότα αυτή το έχει επαναλάβει εκτός από την ηγετική ομάδα πολλάκις και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και θα αποτελέσει τη βασική πολιτική – ιδεολογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουν οι κάλπες, με «κόκκινη γραμμή» πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε υπουργικούς θώκους στις κυβερνήσεις των μνημονίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα