ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Από το μηδέν ξεκινάει η καταγραφή των δαπανών σε κάθε υπουργείο, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εξοικονομήσεις. Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οποία συμμετείχαν 37 διευθυντικά στελέχη από όλα τα παραγωγικά υπουργεία.....
Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστοποιήθηκε στους διευθυντές πως, εάν οι κινήσεις ανά υπουργείο δεν επαρκούν για την αναγκαία περιστολή των δαπανών, η πρόσθετη περικοπή θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών.
Κάθε υπουργείο πρέπει άμεσα να καθορίσει
τις πηγές από τις οποίες θα προκύψει μείωση των κρατικών δαπανών, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι κατ' ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει το πλαίσιο των προτάσεων το οποίο θα τεθεί υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη.
Στη χθεσινή σύσκεψη εξετάστηκαν και οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για την περιστολή δαπανών στη γενική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η έκθεση έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και «δεν αποτελεί θέσφατο» για την κυβέρνηση.
Μάλιστα, όπως προσέθεσε, η πρόταση του ΚΕΠΕ για τις αποδοχές των κληρικών (50% από το Δημόσιο και το υπόλοιπο 50% από την Εκκλησία) δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα