Από τη Γερμανία εξαρτάται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σερβίας-ΕΕ

Από την Γερμανία εξαρτάται το εάν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τάντιτς....
Συγκεκριμένα ο κ. Τάντιτς τόνισε πως «όλα θα συμβούν το Φεβρουάριο επειδή εντός του μήνα θα γίνει γνωστό αν η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ θα αποστείλει στην Μπούντεσταγκ την πρωτοβουλία για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων».
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων FoNet ι κ. Τάντιτς σημείωσε πως «απομένει να δούμε αν θα λάβουμε
ημερομηνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ή κάτι που θα μοιάζει με ημερομηνία διαπραγματεύσεων, η οποία στη δική μας κοινή γνώμη θα παρουσιαστεί ως μεγάλο επίτευγμα», ενώ προσέθεσε ότι «οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική παραβλέπουν τα γεγονότα σε άλλες χώρες και ότι ένα από τα σημαντικότερα είναι η εκλογική διαδικασία στη Γερμανία, φέτος το Σεπτέμβριο».
«Γιατί επέμεινα στην προκήρυξη εκλογών; Επειδή θα λαμβάναμε το συντομότερο δυνατό ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Η είσοδος στην εκλογική διαδικασία στη Γερμανία, όπως και για κάθε άλλη χώρα, μειώνει την πιθανότητα να οριστεί ημερομηνία διαπραγματεύσεων. Γιατί επέμεινα σε εκλογές το Μάιο και γιατί συντόμευσα την προεδρική μου θητεία; Επειδή έως το τέλος του 2012 ήμασταν σε θέση να επιλύσουμε ένα από σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το ζήτημα του Κοσόβου», τόνισε, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92.
«Πρόθεσή μου ήταν να παρουσιάσω το σχέδιο τεσσάρων σημείων ως σχέδιο επίθεσης. Ήταν μία ριψοκίνδυνη πολιτική επιχείρηση, αλλά ήταν η μοναδική που μου είχε μείνει με δεδομένες τις εκλογικές διεργασίες στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες, από τις οποίες εξαρτάται η ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων που πρέπει να λάβει η Σερβία», είπε ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας.
Ο καθορισμός ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων είναι πολύ σημαντικός, επειδή η διαδικασία προσχώρησης τότε γίνεται μη αναστρέψιμη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα