ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ...

Προειδοποίηση ότι θα «αντιμετωπίσει» οποιεσδήποτε μονομερείς κινήσεις της Ε.Ε. να επιτεθεί σε χώρους που χρησιμοποιούν οι διακινητές ανθρώπων απηύθυνε η οργάνωση που ελέγχει την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη. Παράλληλα, κάλεσε την Ευρώπη να...

έχει μαζί της διαβουλεύσεις αναφορικά με τα σχέδια για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Μουχάμεντ ελ-Γιράνι, υπουργός Εξωτερικών της οργάνωσης η οποία αντιτίθεται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης,
δήλωσε πως είχε επανειλημμένα προσφερθεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τους μετανάστες που αναχωρούν από τις λιβυκές ακτές, όμως οι προτάσεις του απορρίφθηκαν.

Οι δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Times of Malta, κάνουν φανερές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες της Ε.Ε. οι οποίοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για να βρουν τρόπους να σταματήσουν τους χιλιάδες μετανάστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους ταξιδεύοντας δια θαλάσσης στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής που συνεκλήθη εσπευσμένα, οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να συζητήσουν μια πρόταση για την πραγματοποίηση στρατιωτικών και μη στρατιωτικών αποστολών για τη σύλληψη και την καταστροφή των σκαφών των διακινητών ανθρώπων, δήλωσαν διπλωμάτες.

Όπως ανέφερε ο Γιράνι στην εφημερίδα της Μάλτας, «δεν μπορείς να αποφασίζεις απλώς να χτυπήσεις. Ας πούμε ότι χτυπάς ένα συγκεκριμένο σημείο. Πώς θα ξέρεις ότι δεν χτύπησες έναν αθώο, έναν ψαρά; Έχει άραγε η Ευρώπη τέτοια ακρίβεια; Λέμε λοιπόν, "Ας το κάνουμε μαζί"».

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να καταφέρουμε την Ευρώπη να συνεργαστεί μαζί μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όμως μας λένε συνεχώς ότι δεν είμαστε η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Δεν μπορούν λοιπόν τώρα απλώς να αποφασίζουν να αναλάβουν αυτή τη δράση. Πρέπει να μας μιλήσουν", πρόσθεσε.

Ο Γιράνι δήλωσε πως οποιεσδήποτε μονομερείς επιθέσεις θα αντιμετωπισθούν, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρει η εφημερίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα