Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να τρώει τα παιδιά της»



«Ο νέος γραμματέας θα ανασυντάξει τις νέες μας δυνάμεις. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα για να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος....

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι το λόμπι της δραχμής» καιΠαράλληλα, πρόσθεσε πως το νέο πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο καθώς
η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα.Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως το πακέτο θα συνοδευτεί από αναπτυξιακή πολιτική και αναγνώρισε πως «οι πολίτες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα χτυπηθούν ανελέητα και η φοροδιαφυγή και η ανεργία ενώ αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επεσήμανε πως η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να τρώει τα παιδιά της», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις προεκλογικές της δηλώσεις.«Πλάι στο λόμπι της δραχμής που υπάρχει εντός και εκτός της Ελλάδας και ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία, δημιουργούμε και εμείς το δικό μας λόμπι που δίνει προοπτική στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως η ενότητα στην χώρα είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Ο ίδιος επεσήμανε, ταυτόχρονα, την ανάγκη να υπάρξει ενότητα και μέσα στην παράταξη και προειδοποίησε πως δεν θα γίνουν ανεκτές ακραίες συμπεριφορές στο κόμμα.Σχετικά με την κρίση στην Ευρώπη, ο κ. Σαμαράς είπε πως ορισμένοι επιθυμούν να συνεχιστεί η κρίση και επιχειρούν να προκαλέσουν διχασμό στη χώρα.Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να τονίσει ως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει της δεσμευσεις της ώστε να μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί ενώ πρόσθεσε πως ήδη το κλίμα εκτός της χώρας έχει βελτιωθεί αισθητά.Σημειώνεται πως οι τρεις υποψήφιοι για την θέση του νέου γραμματέα είναι ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο Ν. Κακλαμάνης και ο Θ. Λαμπρόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα